Logo Academia GAUSS

L’Educació Secundària Obligatòria

L´Educació Secundària Obligatòria (ESO) a Espanya és una etapa educativa que forma part del sistema educatiu i és obligatòria per a tots els estudiants. S’estén generalment des dels 12 fins als 16 anys, abastant quatre cursos acadèmics. Aquesta etapa és crucial, ja que proporciona l’educació bàsica necessària i prepara els estudiants per a l’educació postobligatòria, ja sigui en forma de Batxillerat o de Formació Professional.

L’ESO està dissenyada per proporcionar una formació integral als estudiants, incloent-hi el desenvolupament d’habilitats acadèmiques, intel·lectuals i socials. El currículum inclou assignatures fonamentals com ara matemàtiques, llengua i literatura, ciències socials, ciències naturals, educació física, i sovint una o més llengües estrangeres. També es posa èmfasi en l’educació en valors, la ciutadania i les habilitats per a la vida quotidiana.

Durant l’ESO, els estudiants també tenen l’oportunitat de començar a explorar els seus interessos i aptituds mitjançant assignatures optatives i activitats extracurriculars. Això permet tenir una idea més clara dels seus interessos i potencials carreres o estudis futurs.

Al final de l’ESO, els estudiants han de superar una avaluació per obtenir el Graduat a Educació Secundària. Aquest certificat és necessari per accedir al Batxillerat oa la Formació Professional de grau mitjà. La superació de l’ESO és una fita important al sistema educatiu espanyol, ja que garanteix que tots els joves obtinguin una educació bàsica completa i les competències essencials per al seu desenvolupament personal i professional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències amb un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privadesa alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, accepta fer servir aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad